Historien

Nisjebutikkens dag

- en nasjonal bevisstgjøringskampanje

for landets selvstendige butikker 

fra designbygiske.no og butikkutvikler.no

Historien bak 

 

Historien om hvordan nisjebutikkens dag oppstod

Gøril har jobbet med butikkutvikling lenge. På et tidspunkt så hun at salg, salg, og mer salg var "det eneste som sto på menyen" for selvstendige butikker over det ganske land. Hun så at butikkene trengte et lite løft. Black friday fikk stadig større oppmerksomhet og tok større og større plass. Som et opprop og en motvekt mot denne lite bærekraftige salgsaktiviteten gikk hun i gang med noe hun kalte #butikkløftet. Butikkene trengte et løft, men butikkene måtte også forplikte seg mer, til å levere kvalitet i alle ledd, og ikke utelukkende fokusere på salg! Etter inspirasjon fra det nokså kjente Small Business Saturday, også fra USA, gikk hun i gang med å spre ordet og lage poster til sosiale medier som butikkene kunne dele. Dette var det maaange butikker som likte, og behovet for profesjonalisering meldte seg. 


Gøril og Giske hadde fulgt hverandre i sosiale medier en stund, og da Gøril tok kontakt på tampen av 2017 avtalte de å møtes i Stavanger, neste gang Giske var sørover. Det gjorde de og det var full klaff! Kjemien stemte og det ble et veldig hyggelig møte. 


Kontakten fortsatte online og omrisset av en kampanje for 2018 sto etterhvert klart. I motsetning til både black friday, small business saturday og alle de andre salgsdagene som popper opp gjennom året, var hovedtanken bak hele konseptet at vi nå (altså butikkene) skulle fokusere på ALT ANNET enn tilbud. Tilbudsdager er det nok av resten av året. Hva med en helt egen festdag hvor vi feirer de unike, selvstendige og uavhengige butikkene? En festdag hvor fokus er på få vist frem alt det andre disse butikkene bidrar med i sine lokalsamfunn! For det er ikke akkurat lite! Mange små og uavhengige butikker betyr alt for at vi skal kunne ha levende steder og sentrum. 

       

I 2018 farget vi gatene gule, med fantastisk flott materiell som Giske designet. Året etter ble det rosa, og enda flere butikker var med! I 2020 var fargen petroleumsblå og vi presenterte i 2020 en egen kampanje-/ressursportal. Med en god strategi og synlig materiell farget vi gatene i den svarte uke i november. I 2021 var fargen rød! Og i 2022 var fargen grønn. 


Kampanjens kjerneverdier og hovedfokus er kvalitet, fagkunnskap, service og kjøpsopplevelse.

Hele pakkingen og forsendelsen av materiell foregår fra stua til Gøril, med god hjelp av hennes tenåringssønn, Torstein. Mange tror gjerne at det er et stort selskap som står bak, men det er altså kun Giske og Gøril som jobber med dette prosjektet. Perioden med utsendelse av materiell er heftig - da det hele foregår hjemme hos Gøril. 

Stein på stein

Vi bygger stein på stein rundt konseptet og med denne kampanjen, og vi har store drømmer og planer for veien videre. Dette har utelukkende vært basert på dugnad og utallige timer med jobbing fra oss begge for å få konseptet opp og stå. Vi har solgt materiell til en svært billig penge, for å få flest mulig butikker med. 


Vi har tidligere snakket en del om at nisjebutikkens dag er en motvekt til black friday. Og det er det forsåvidt ennå. Men vi oppmuntrer dere til å snu fokuset bort fra "sutring" over black friday og det negative rundt black friday, til det positive bidraget unike, selvstendige butikker tilbyr gjennom hele året.


Ønsker du å "boikotte" black friday, så gjør du det - vi legger ikke føringer for dette. Men det er de blideste folka som får flest kunder, så det kan jo være noe å tenke på...


Kontinuerlig utvikling og forbedring

Vi har gjort justeringer og forbedringer på kampanjen for hvert år. Vi håper i år på kjempeoppslutning. Derfor er det viktig at DU selv er aktiv og får med flere butikker fra ditt nærområde. Hvor kult er det vel ikke å være med på en slik felles aktivitet med butikker fra Lillesand i sør til Longyearbyen i nord? Makan til samarbeid finnes faktisk ikke. 


Samtidig som dette er en bevisstgjøringskampanje rettet mot forbrukerne, ser vi at enda flere butikkfolk også må bevisstgjøres. For det er ikke lenger sånn at "bare fordi du har butikk, så skylder folk deg å handle hos deg". Ingen skylder deg noenting. Det handler heller ikke om at kundene MÅ handle lokalt. Kundene MÅ ingenting. Kundene har valgfrihet. Og det er den valgfriheten vi skal appellere til. Men da nytter det ikke når butikkdriverne fokuserer på at "de gjør en happy dance" eller at de er så glad for at kundene "støtter deres drøm", nei, det er du som skal være en drøm for kunden, og det er KUNDEN SOM SKAL VÆRE I FOKUS. Ikke sant!?


Vi er veldig stolt av det kampanjen har blitt til, og særdeles fornøyd med å ha oppgradert kampanjen mange hakk, slik at dere får fullt utbytte av den, og lærer hvordan dere skal ta i bruk materiellet. 


Har du lyst til å bli litt bedre kjent med oss så ta turen over til våre respektive hjemmesider: designbygiske.no og butikkutvikler.no  


Hilsen Giske og Gøril 

Fortsatt i tenkeboksen?

En bevisstgjøringskampanje du

BØR være med på!

 

Vi har for femte året på rad satt sammen pakker med unikt kampanjematerill du kan kjøpe! 

Vårt kampanjemateriell fokuserer på SYNLIGHET for butikkene. Vi har designet et unikt kampanjemateriell som blir lagt merke til - og som er blitt en merkevare. Designet er i hovedsak det samme, men med nye sterke farger hvert eneste år. Med et felles kampanjemateriell, får butikkene og kampanjen større oppmerksomhet når dere står sammen med butikker over hele landet i en felles front ut mot kundene. Du får ballonger,  plakater i både A3 og A4 som du kan bruke i butikk. I tillegg får du kampanjemateriell du kan bruke i sosiale medier.

 

Når du kjøper dette kampanjemateriellet, så kommer trykksakene fra våre lokale trykkeri. Vi handler selvsagt lokalt, selv om vi nok kanskje kunne fått materialet trykket billigere i utlandet. Dessuten så er det Torstein, Gørils sønn, han er 18 år, som pakker og sender materiellet til din butikk. Og han krever sin timelønn! Porto er også en av utgiftene som inngår prisen. 

 

Vi tjener ikke mange kronene på dette, hverken Giske eller Gøril, men vi gjør det fordi vi brenner sånn for lokal handel, og vi ser at det er mange butikker som trenger et lite løft.  

 

Vi har gjennomført flere spørreundersøkelser for å kartlegge deres erfaringer med markering av dagen. Det er deres svar som har gjort at vi har valgt denne strategien. 

 

Når du bestiller kampanjemateriell får du tilgang til ressursportalen. Her får du også med en liste med forslag til aktiviteter du kan fylle nisjebutikkens dag med! Vi deler tips, inspirasjon og råd i nisjebutikkens dag sine egne sosiale kanaler på facebook og instagram.

 

Tusen hjertelig takk for at du er med! 

 

Sammen kan vi få til så mye mer!

 

 

Hvorfor bevisstgjøring?

 

Dette er en bevisstgjøringskampanje og ikke en salgsdag. Salgsdager er det nok av resten av året. Hvorvidt du ønsker å delta på black friday er helt opp til deg. Men på nisjebutikkens dag fokuserer vi på alt det andre! Salgskampanjene der ute de virker. Og de lever sitt eget liv. Men hva med en dag hvor det bare er fokus på alt det andre som er bra i butikken?

 

Hvor du kanskje byr på en liten sjokoladebit, et eple eller en kopp kaffe?

 

Hvor du viser butikken fra sin aller beste side?

 

Hvor de gode tilbudene du har blir vist frem?

 

Hvor du kan briljere med fagkunnskapen din?

 

Hvor du viser kunden din hvor takknemlig du er for at de handler hos deg?

 

Kanskje du ikke får kanonomsetning, men kanskje du får det også? Det er opp til deg hvor mye du gjør ut av det. 

Og NEI. Nisjebutikkens dag kommer ikke til å bli flyttet til en annen dato. Nisjebutikkens dag vil alltid arrangeres dagen etter black friday. 

 

Giske & Gøril 

KAMPANJEMATERIELL KAN BESTILLES FRA 01.08.23

Vi åpner for bestillinger den 1. august 2023. Da blir årets farge lansert. Det betyr ikke at du får kampanjemateriellet tilsendt med det samme. Hovedutsendelsen foregår i oktober/november. Dette er et prosjekt som kommer i tillegg til våre ordinære jobber, så vi setter stor pris på din tålmodighet. Vi har ikke anledning til å ta i mot bestillinger på andre måter enn i denne linken . Det betyr at bestillinger via instagram, facebookchat og telefon ikke vil bli ekspedert. Det er strenge vilkår knyttet til bruk av kampanjemateriellet. Pakkene skal ikke deles og hver butikk må bestille for seg. Øvrige vilkår må leses igjennom før du bestiller kampanjemateriell.